BBL not always A-OK: Why the Brazilian butt lift is one of the deadliest plastic surgeries ever

0

Honderdduizenden vrouwen over de hele wereld betalen veel geld – en nemen grote risico’s – om vollere, parmantigere billen te krijgen.

Meer dan 520.000 mensen kozen ervoor om in 2021 een vorm van bilvergroting te ondergaan, waaronder de zogenaamde BBL of Braziliaanse billift.

Dat is een verbazingwekkende stijging van 40,5% ten opzichte van 2017, volgens de International Society of Aesthetic Plastic Surgery.

Toch is aangetoond dat de BBL – een procedure waarbij vet uit andere delen van het lichaam wordt geoogst en in de billen wordt geïnjecteerd – het hoogste sterftecijfer heeft van alle andere esthetische chirurgieprocedures.

WAT IS DE BRAZILIAANSE BUTTLIFT? EEN PLASTICCHIRURG VAN BEVERLY HILLS VERKLAART

Alleen al in Zuid-Florida werden tussen 2010 en 2022 25 BBL-gerelateerde sterfgevallen gemeld.

En in een studie gepubliceerd in het Aesthetic Surgery Journal in 2017, ontdekten onderzoekers van de University of Miami Miller School of Medicine dat het risico op overlijden door de BBL-procedure ergens tussen één op 2.351 en één op 6.214 lag.

Fox News Digital sprak met een vrouw die de procedure had ondergaan – die voor haar veilig en soepel verliep, volgens haar beschrijvingen.

Een Brazilian Butt Lift (BBL) is een procedure waarbij vet uit andere delen van het lichaam wordt geoogst en in de billen wordt geïnjecteerd. (iStock)

Een 24-jarige receptioniste in een Pilates-studio in Glendale, Arizona, zei dat ze altijd onzeker was geweest over bepaalde delen van haar lichaam – en besloot er iets aan te doen.

“Ik heb altijd ‘heupdips’ gehad en ik was niet tevreden met het zakje dat zich op mijn buik begon te vormen,” vertelde Alexandra uit Arizona (ze vroeg om haar achternaam weg te laten) via e-mail aan Fox News Digital.

“Ik wou dat ik het vet gewoon naar mijn achterste kon verplaatsen,” zei ze.

VERKLAARDE BRAZILIAANSE KONTLIFT LAAT MOEDER MET SCHUIN ACHTERKANT NADAT ZE ‘DICHT OP DOOD WAS’

Toen ze eenmaal besloot een Braziliaanse billenlift te krijgen, reisde ze naar San Francisco, Californië, voor de procedure. Daar voerde dr. Jonathan Kaplan, een gecertificeerde plastisch chirurg, haar operatie uit.

Ze zei dat ze erg blij was met de resultaten.

“Ik heb eigenlijk nooit geprobeerd om een ​​dikke kont te krijgen – het ging vooral om het verwijderen van mijn vet en het vervangen ervan om mijn rondingen wat meer te vullen,” zei ze. “Ik wilde gewoon een vollere, natuurlijkere uitstraling.”

De dubieuze oorsprong van de Braziliaanse butt lift

Het is niet helemaal duidelijk wie de pionier was van de procedure of hoe het zijn naam kreeg.

Er is gemeld dat een Braziliaanse plastisch chirurg genaamd Ivo Pitanguy de eerste was die het in de jaren zestig uitvoerde.

Alexandra, een 24-jarige uit Glendale, Arizona, hier afgebeeld, had een BBL om vet van haar buik naar haar billen over te brengen. "Ik wilde gewoon een vollere, natuurlijkere look," ze zei.  Ze werd geopereerd in San Francisco en zei dat ze heel blij was met het resultaat.

Alexandra, een 24-jarige uit Glendale, Arizona, hier afgebeeld, had een BBL om vet van haar buik naar haar billen over te brengen. “Ik wilde gewoon een vollere, natuurlijkere look,” zei ze. Ze werd geopereerd in San Francisco en zei dat ze heel blij was met het resultaat. (Alexandra uit Glendale, Arizona)

Dr. Leonard Grossman, een plastisch chirurg uit New York, vertelde Fox News Digital echter dat hij de uitvinder van de procedure is.

In 1996 voerde Dr. Grossman de operatie uit in een tv-show in 1996. De patiënt in de show was een Braziliaanse vrouw, dus het segment heette “Building the Brazilian butt”.

Tegenwoordig wordt de operatie algemeen de Braziliaanse billift genoemd, zelfs door de American Board of Cosmetic Surgery.

Het eindresultaat is een rondere, vollere, parmantigere kont.

Ondanks zijn naam is de BBL eigenlijk geen ‘lift’. Het is een vettransplantatieproces waarbij vet via liposuctie uit andere gebieden wordt verwijderd en in de billen wordt geïnjecteerd. Het eindresultaat is een rondere, vollere, parmantigere kont.

Afhankelijk van de anatomie en de vetsamenstelling van de individuele patiënt kan het vet uit de buik, dijen, heupen, onderrug of andere gebieden worden gehaald.

De BBL maakt geen gebruik van kunstmatige vulstoffen of implantaten, alleen van het lichaamseigen natuurlijke vet.

Dus waarom zijn BBL’s zo riskant – en wat moeten mensen weten als ze een chirurgische boost aan hun billen overwegen?

BBL’s kunnen angst en verwarring veroorzaken

Dr. Alexander Zuriarrain, een quadruple board-gecertificeerde plastisch chirurg bij Zuri Plastic Surgery in South Miami, Florida, zei dat hij meer dan 2.000 Braziliaanse billenlifts heeft uitgevoerd en nog nooit een complicatie heeft gehad.

Hij gelooft dat een gebrek aan training de oorzaak is van veel van de sterfgevallen.

“Er is een gebrek aan consensus over de specifieke technieken die moeten worden gebruikt bij het injecteren van vet in de bil,” vertelde Dr. Zuriarrain in een e-mail aan Fox News Digital.

“Dit heeft geleid tot veel verwarring onder beoefenaars en tot angst bij het publiek.”

Voor iedereen die een BBL overweegt, is het belangrijk om een ​​ervaren chirurg te kiezen die gecertificeerd is door de American Board of Plastic Surgery.

Voor iedereen die een BBL overweegt, is het belangrijk om een ​​ervaren chirurg te kiezen die gecertificeerd is door de American Board of Plastic Surgery. (iStock)

Dr. Grossman heeft ook duizenden Braziliaanse billen gelift en zei dat hij nooit problemen heeft gehad. Hij is het ermee eens dat het alarmerende aantal sterfgevallen te wijten is aan onervaren artsen die BBL’s uitvoeren zonder de juiste opleiding.

“Alleen omdat iemand board-gecertificeerd is, wil nog niet zeggen dat ze een ervaren plastisch chirurg zijn”, zei hij in een gesprek met Fox News Digital.

PERMANENTE ARMBANDEN: DE TREND DIE DE ‘SPANNING’ GEEFT VAN EEN TATTOO ‘ZONDER DE PIJN’

Dr. Grossman beweert op de hoogte te zijn van ten minste één operatiegroep in de staat New York die adverteert met plastisch chirurgen in dienst ondanks dat ze geen formele opleiding hebben genoten. Vorig jaar zei hij dat de groep ten minste drie sterfgevallen had meegemaakt die verband hielden met BBL-procedures.

“Ze oefenen op mensen, en dat is waar mensen gewond raken en sterven”, zei hij.

Gevaar voor onjuiste plaatsing

Dr. Adam Rubinstein is hoofd plastische chirurgie voor het Jackson North Medical Center in Miami, Florida. Toen werd gemeld dat Zuid-Florida tussen 2010 en 2022 25 BBL-gerelateerde sterfgevallen had meegemaakt, deden hij en zijn collega’s wat onderzoek.

De staat Florida heeft chirurgen beperkt tot het uitvoeren van maximaal drie BBL's per dag.  Longvetembolie is de belangrijkste doodsoorzaak tijdens BBL-procedures, blijkt uit onderzoeken.

De staat Florida heeft chirurgen beperkt tot het uitvoeren van maximaal drie BBL’s per dag. Longvetembolie is de belangrijkste doodsoorzaak tijdens BBL-procedures, blijkt uit onderzoeken. (iStock)

“We ontdekten dat in bijna al die gevallen vet in de spier werd geplaatst, wat leidde tot vetembolie, waardoor de patiënten stierven”, vertelde hij Fox News Digital in een e-mail.

“Het is nu algemeen bekend dat het plaatsen van vet in de spier een heel slecht idee is … Het is niet langer toegestaan ​​in de staat Florida,” voegde hij eraan toe.

VROUW GESLAAGD VOOR CROWDFUNDING KONTLIFT NA GRATIS NEUSAFSTELLING SCHANDAAL

Dr. Rubinstein zei dat er grote aderen rond de spieren van de billen zijn die gewond kunnen raken tijdens een BBL als de vetinjecties in die spieren worden geplaatst.

“Als dat gebeurt, is er een groot risico dat vet de gewonde aderen binnendringt en door de bloedbaan naar de longen wordt vervoerd, waardoor een vetembolie ontstaat”, zei hij.

Longvetembolie is de belangrijkste doodsoorzaak tijdens BBL-procedures, blijkt uit onderzoeken.

Alexandra uit Arizona (hier afgebeeld) reisde naar San Francisco voor haar BBL-operatie. "Ik probeerde eigenlijk nooit een dikke kont te krijgen - het ging er vooral om mijn vet te verwijderen en te vervangen om mijn rondingen een beetje meer te vullen."

Alexandra uit Arizona (hier afgebeeld) reisde naar San Francisco voor haar BBL-operatie. “Ik probeerde eigenlijk nooit een dikke kont te krijgen – het ging vooral om het verwijderen van mijn vet en het vervangen ervan om mijn rondingen een beetje meer te vullen.” (Alexandra uit Glendale, Arizona)

In 2017 stuurde de Aesthetic Surgery Education and Research Foundation (ASERF) een anonieme enquête naar 4.843 plastisch chirurgen wereldwijd om te proberen vast te stellen hoe vaak vetembolie voorkwam.

Ongeveer 7% van de chirurgen die reageerden, zei dat ze tijdens hun carrière minstens één longvetembolie hadden gezien, met in totaal 32 dodelijke slachtoffers.

BELLA HADID SPREEKT OVER DE GEVAREN VAN PLASTIC CHIRURGIE BIJ TIENERS

In juni 2021 kondigde de Florida Medical Association (FMA) in een persbericht op haar website aan dat intramusculaire of submusculaire vetinjecties verboden waren.

De release verklaarde ook dat “[w]Bij het uitvoeren van gluteale vettransplantatieprocedures mag vet alleen in de onderhuidse ruimte worden geïnjecteerd en mag het nooit de gluteale fascia passeren.

Patiënten met een hoog risico lopen een groter risico

BBL’s zijn gevaarlijker voor sommige patiënten dan voor andere.

Afhankelijk van de anatomie en de vetsamenstelling van de individuele patiënt kan het vet uit de buik, dijen, heupen, onderrug of andere delen van het lichaam worden gehaald.

Afhankelijk van de anatomie en de vetsamenstelling van de individuele patiënt kan het vet uit de buik, dijen, heupen, onderrug of andere delen van het lichaam worden gehaald. (iStock)

“Factoren die patiënten vatbaar maken voor complicaties bij welke operatie dan ook, zijn onder meer een voorgeschiedenis van diabetes, hypertensie, bloedarmoede, zwaarlijvigheid en ondervoeding”, vertelde Dr. Samuel Lin, universitair hoofddocent chirurgie aan de Harvard Medical School, aan Fox News Digital.

Patiënten die overmatig roken of drinken, moeten hiermee stoppen vóór de operatie, zei dr. Lin. Degenen met een chronische long-, hart- of nierziekte lopen ook een groter risico op complicaties, waarschuwde hij.

Bovendien zijn mensen met aanzienlijk overgewicht of ondergewicht waarschijnlijk geen goede kandidaten voor BBL’s, zei Dr. Rubinstein.

“Overgewicht verhoogt de risico’s op complicaties aanzienlijk, waaronder infectie- en wondgenezingsproblemen,” zei hij.

De BBL is een vettransplantatieproces waarbij vet via liposuctie uit andere gebieden wordt verwijderd en in de billen wordt geïnjecteerd.

De BBL is een vettransplantatieproces waarbij vet via liposuctie uit andere gebieden wordt verwijderd en in de billen wordt geïnjecteerd. (iStock)

“Aan de andere kant heeft een erg dunne patiënt in het begin minder vet in de billen en loopt hij een groter risico dat er per ongeluk vet in en rond de spieren wordt geplaatst.”

Ook kan het zijn dat een heel mager persoon niet genoeg vet heeft om uit andere gebieden over te brengen.

BBL veiligheidstips

Voor degenen die een BBL overwegen, is het belangrijk dat ze een ervaren chirurg kiezen die is gecertificeerd door de American Board of Plastic Surgery.

“Het is niet genoeg om een ​​arts te vragen of hij of zij gecertificeerd is door de board”, zei Dr. Rubinstein. “Je moet zoeken naar de American Board of Plastic Surgery, want dat is de enige Board die plastisch chirurgen certificeert. Een arts kan gecertificeerd zijn door de American Board of Pediatrics en nog steeds BBL-chirurgiediensten aanbieden.”

“Doe je huiswerk alsof je leven ervan afhangt, want dat zou zomaar kunnen.”

Bovendien raadt Dr. Zuriarrain aan een chirurg te kiezen die een draadloos ultrasoonapparaat gebruikt dat ervoor zorgt dat de injectie niet te diep in de spier doordringt, wat “een recept is voor vetembolie en mogelijk de dood”.

KLIK HIER OM U AAN TE SCHRIJVEN VOOR ONZE GEZONDHEIDSNIEUWSBRIEF

(De FMA vereist nu dat chirurgen in Florida ultrasone technologie gebruiken voor bilinjecties.)

Experts zeggen ook om uit de buurt te blijven van centra voor plastische chirurgie met een hoog volume.

"U zou waarschijnlijk niet de zevende operatie moeten zijn die uw chirurg die dag uitvoert," zei een board-gecertificeerde plastisch chirurg over het proces en de voorzorgsmaatregelen. "Zorg ervoor dat u aan het eind van de dag geen vermoeide chirurg krijgt."

“U zou waarschijnlijk niet de zevende operatie moeten zijn die uw chirurg die dag uitvoert”, zei een gecertificeerde plastisch chirurg over het proces en de voorzorgsmaatregelen. “Zorg ervoor dat je aan het eind van de dag geen vermoeide chirurg krijgt.” (iStock)

“U zou waarschijnlijk niet de zevende operatie moeten zijn die uw chirurg die dag uitvoert”, zei dr. Rubinstein.

“De staat Florida heeft nu het totale aantal operaties dat een chirurg op een dag kan uitvoeren, beperkt. Meer dan drie procedures op één dag kan veel zijn voor één arts. Zorg ervoor dat je aan het einde van de dag geen vermoeide chirurg krijgt.” de dag.”

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Dr. Rubinstein voegde eraan toe dat de beste manier om een ​​slecht resultaat te voorkomen, is om zorgvuldige keuzes te maken in procedures, chirurgen en faciliteiten.

“Doe je huiswerk alsof je leven ervan afhangt, want dat zou wel eens kunnen”, zei hij.

Read original article here

Leave A Reply